torsdag, mars 05, 2009

Annorlunda laxgryta med ägg och kokosmjölk

Right! Middagstips! Nu blir det snabbt och smidigt här.



Här är förrgårdagens middags-experiment och Luv tyckte att det var en given keeper så here goes:



Till att börja med behövs något i stil med:


* Fyra sånna där laxfiléer man köper tillsammans
* Nästan 1 hel burk kokosmjölk
* 1 klick röd currypasta
* Ganska mycket "vanlig" pulvercurry
* En pust gurkmeja
* Litte matlagningsgrädde
* Två schluringar vitvinsvinäger
* Idealmjöl
* En klick smör




Tina laxen och stek filéerna hela, till att börja med, i klicken av smör. Salta dem och dusta på en hel del curry. Stek dem tills de fått en frasig yta på båda sidorna och dela dem sedan i mindre bitar. Häll på kokosmjölken, currypastan, mer curry, gurkmejan, vitvinsvinägern och grädden.



Dutta till sist på med idealmjölen tills den blir lagom tjock.

Eller mycket tjock. Du kanske är en sån som vill leka med maten och bygga torn och grejjer - I don't know. I don't judge.



Allt det här är ju självklart helt utbytningsbart med något annat. Gurkmejan till exempel är bara för färgens skull. Idealmjölet kan du byta mot vanligt mjöl - eller bara skita i det helt. (Oj, nä så menar jag inte)

Yay! Medan allt det här händer fixar du tillbehören. Fram med din välpolerade simultanförmåga.


* Wokgrönsaker
* Olivolja

Stek vid sidan av!







Koka ett par ägg också, medan du ändå är igång. :D






Häpp! Servera laxgrytan med grönsaker och skivade ägg till. Jag hade tänkt ha ett skivat äpple vid sidan av också, men det glömde jag.


Namasté.

2 kommentarer:

  1. Det här låter väldigt gott! Ska provas :)

    SvaraRadera
  2. Det var det gladaste ägg jag sett på länge. Än fast det är kokt... Manipulerad bild ;P

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails