fredag, april 07, 2006

Meteorologer/Gudar

Vädret, hörrni. Vädret är utnämnt till det absolut vanligaste ämnet för småprat i samtalsämne-för-småprats-området. Ändå ska jag ta upp vädret som ämne nu. Eller rättare sagt väderprognoser. Kommer det inte att vara fantastiskt när tekniken har kommit så långt att meteorologerna exakt kan förutsäga vädret flera månader fram? Jag tror nämligen absolut att den dagen kommer. Vädret på ett speciellt ställe beror ju på en rad saker som i sin tur beror på flera rader av andra saker. Det gäller bara att ha tillgång till en sådan, för tillfället svindlande, datorkraft att vi kan ta med alla de variablerna i beräkningen, eller?

Fast - å andra sidan - jag undrar hur det skulle bli med ledigheter och semestrar. Jag tror nämligen att vi skulle anpassa våra liv väldigt mycket efter dessa väderprognoser och meteorologerna skulle bli våra gudar och prognoserna våra biblar. Inte mycket skulle hända när det är dåligt väder eftersom folk istället skulle planera in saker på de dagar då solen skiner. På soliga och varma sommardagar skulle festivalerna vara överfulla av skräniga fjortisar, badplatserna packade av småbarnsfamiljer, skidbackarna oframkomliga med diverse turister och charterresorna fullbokade av fulla svenskar. Alla skulle ju nämligen vilja ha ledigt just de där veckorna när vädret ska bli som bäst, och de som istället är tvungna att semestra på vad som ska bli årets regnigaste veckor kommer ju att tycka att det är rätt surt – redan innan semestern. Att ha bra väder på sin lediga tid kanske till och med skulle bli en statusgrej!

Så vid närmare eftertanke kanske det inte skulle fungera så värst bra. Det bästa är kanske att bara fortsätta hoppas på lite tur med vädret.

Hur som - på tal om vädret - borde ni kolla in den här trailern. Det här är en dokumentär som ingen borde missa!
http://movies.aol.com/movie_exclusive_an_inconvenient_truth

Namasté.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails